Boyun Germe

Boyun Germe

Boyun germe yaşlanma izlerinin ilk ortaya çıktığı bölümler arasında yer alan boyun bölgesinin düzeltilmesine yönelik yapılan işlemleri ifade eder. Yüzle birlikte boyun bölgesi de yaşlanma ile birlikte gelen yer çekimi etkisine dayanamaz. Cilt altındaki kolajen ve elastin üretimi de azalınca ciltte sarkmalar başlar. Boyun bölgesi de bu sarkmanın yaşandığı en önemli bölgeler arasındadır. Boyun bölgesinde yaşanan sarkmalar kalıcı ve uzun süreli çözüm istiyorsanız, cerrahi müdahaleleri tercih edebilirsiniz.

Boyun Germe Estetiği Nasıl Yapılır?

Boyun germe estetiği için tercih edilen cerrahi ve cerrahi olmayan operasyonlar vardır. Cerrahi operasyonlarda temel amaç fazla cilt dokusunun alınmasıdır. Cilt derisi alındıktan sonra geriye kalan kısımlar gerilir ve bu da cildin daha genç ve pürüzsüz olmasını sağlar. Son derece etkili ve başarılı bir operasyondur. Boyun bölgesinde meydana gelen sarkmaların giderilmesi için tercih edilen cerrahi operasyon da kendi içinde farklı türlere ayrılır. Yüz germe ile boyun germe, orta boyun germe, çene altı boyun germe gibi farklı yöntemler kullanılır.

Boyun bölgesindeki sarkıklığın giderilmesi için tercih edilen yöntemler, hastaların boyun bölgesindeki sarkıklığın boyutuna göre tercih edilir.

Boyun Germe Ameliyatı

Boyun germe ameliyatı yaşlanmaya ve aşırı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan sarkmaların cerrahi olarak düzeltilmesini sağlayan bir operasyondur. Hastalarda daha çok yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülse de aslında özellikle aşırı kilo vermeye bağlı olarak ciltte sarkmalar meydana gelir. Boyun germe operasyonlarında fazla deri alınır ve bu sayede sarkan bölgelerde toparlanma sağlanır. Boyun germe ameliyatları hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilen cerrahi bir yöntemidir. Operasyonun ardından kişilerin cilt dokusunda çok ciddi bir toparlanma ve gençleşme sağlanır.

Boyun gerdirme operasyonları genel anestezi altında gerçekleştirilen bir operasyondur. Operasyon sonrasında hastanın 2 gün kadar hastanede kalması gerekebilir.

Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Boyun germe ameliyatı nasıl yapılır ve operasyon sürecinde sizleri neler bekliyor merak ediyorsanız, bilgi vermek istiyoruz. Öncelikle boyun germe operasyonlarında kulak önünden ve kulak memesinin altına ve kulak arkasına kadar kesi yapılır. Cilt altında bulunan kas dokularının geriye çekilmesi sağlanır. Sonrasında kan birikiminin önlenmesi için dren yerleştirilir. Böylece boyun germe operasyonu başarılı bir şekilde tamamlanmış olur.

Boyun Germe Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boyun germe ameliyatı öncesi hastalar bazı önemli noktalara dikkat ettiğinde sonuç ve süreç çok daha başarılı geçer. Öncelikle operasyon öncesinde detaylı bir fiziksel muayene yapılır. Hastanın operasyona uygun görülmesi halinde gün verilir. Hasta bu süreçte düzenli olarak kullandığı ilaçları ve kronik rahatsızlıklarını mutlaka doktoruna bildirmelidir. Operasyon öncesinde ayrıca;

  • Kan sulandırıcı etkiye sahip ilaçların kullanımı bırakılmalı
  • Anestezi altında uygulandığı için en az 6 saat önce beslenmenin bırakılması
  • Sigara ve alkol kullanımı, hastaların kan akışını bozduğundan iyileşme sürecini de operasyonun kendisini de olumsuz etkiler. Bu yüzden operasyon öncesinde ayrıca bu tip alışkanlıkların da bir süre bırakılması önerilir.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boyun germe ameliyatı sonrası da yine hastaların bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Böylece operasyon süreci çok başarılı ve sorunsuz geçecektir. Öncelikle hastanın 1-2 gün hastanede kalabileceğini söyleyebiliriz. Bu süreçte ayrıca hastalara kan birikiminin engellenmesi için dren yerleştirilir. Bu drenlerin iyileşme sürecinde son derece faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Operasyon sonrasında ayrıca hastaların iyileşmesini kolaylaştırmak için bandaj kullanımı gerekir. 7-10 gün süresince kullanılan bandaj sayesinde, cilt dokusu yeni yerine çok daha kolay adapte olur.

Boyun Germe Ameliyatı Riskleri

Boyun estetiği genel olarak yüksek risk barındıran bir operasyon değildir. Her cerrahi müdahalede standart olarak gerçekleşebilecek riskler mevcuttur. Bunun yanı sıra yaşanan en önemli yan etki veya da komplikasyon kanamadır. Kanama durumunun kontrol altına alınması ve sorun olmaması için hastanın, hastaneden kalması gerekebilir. Cerrahi müdahale istemiyorsanız ameliyatsız boyun germe operasyonlarını da tercih edebilirsiniz. Ancak bunlar cerrahi operasyonlar gibi kalıcı değildir.

Boyun Germe Ameliyatı Fiyatları

Boyun germe ameliyatı fiyatları kişilerin boyun bölgesindeki sarkma oranına ve tercih edilecek yöntemlere göre değişir. Bazı hastalarda daha minimal germe operasyonları yapılır. Size nasıl bir uygulama yapılacağı ve geçireceğiniz operasyonun fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız, doktorunuzla görüşebilirsiniz. Detaylı muayene sonrasında sizlere fiyat bilgisi verecektir.

Sıkça Sorulan Sorular

Boyun germe ameliyatı kaç saat sürer?

Boyun germe operasyonlarında sürecin nasıl işlediği ve ne kadar sürede operasyonun tamamlandığı hastaların boyun bölgesindeki deformelere göre değişir. Ortalama 4-5 saat süren bu operasyon, bazı durumlarda daha az veya da daha fazla olabilir. Ayrıca operasyon öncesinde de hazırlık için bir süre ayrılır.

Boyun germe ameliyatı sonrası hastalar ne zaman iyileşir?

Boyun germe ameliyatının ardından hastaların iyileşmesi 7-10 gün süre alacaktır. Bu süreçte oluşan şişliklerin ve morlukların ise geçmesi 1 hafta sürecektir. Hastaların bu süreci rahat geçirmesi ve süreci çok daha rahat geçirebilmesi için güneş ışınlarına dikkat edilmesi ve sağlıklı beslenilmesi gerekir.

Yüz germe operasyonu ile boyun germe sağlanabilir mi?

Yüz germe operasyonları ile sadece boyun bölgesindeki sarkıklık ve kırışıklık sorunları az da olsa düzeltilebilir. Buna ek olarak boyun germe operasyonu, yüz germe operasyonları ile kombine olarak da uygulanabilir.