Erkeklerde Meme Büyümesi Jinekomasti

Erkeklerde Meme Büyümesi Jinekomasti

Erkeklerde meme büyümesi jinekomasti sorunu gün geçtikçe artış gösteren ve birçok kişinin de cerrahi müdahaleye başvurduğu önemli bir sorundur. Jinekomasti direkt olarak tedavinin ismi olarak düşünülse de aslında jinekomasti direkt olarak rahatsızlığa verilen isimdir. Jinekomasti erkeklerde çeşitli sebeplerden dolayı göğüs bölgesinde fazla yağlanmaya bağlı olarak göğüs büyümesi yaşanmasıdır. Erkeklerde görülen meme büyümesinin en önemli çözümü jinekomasti operasyonlarıdır.

Jinekomasti Nedir?

Jinekomasti nedir ve nasıl tedavi edilir konusu son derece önemlidir. Jinekomasti erkeklerde glandüler dokusunda meydana gelen bozulmaları ifade eder. Bu bozulmalar, hastaların meme dokusunda ve meme uçlarında aşırı büyüme olarak kendini gösterir. Erkek hastalarda östrojen hormonu salgılanmadığı için meme yapıları küçüktür. Ancak bazı durumlarda hormonal dengesizlikten dolayı erkeklerde meme yapısında bozulma görülür. Bu durumda da jinekomasti operasyonlarına başvurulması gerekir.

Jinekomastinin Nedenleri Nelerdir?

Jinekomasti nedenleri arasında daha çok hormonal bozukluklar ve obezite gibi rahatsızlıklar yer alır. Birçok erkekte kilo alma ve verme süreç ile birlikte göğüs bölgesinde yağlanma oluşur. Bu da jinekomastinin en önemli sebepleri arasındadır. Bunun yanı sıra diğer nedenler şöyledir;

  • Hipertiroid,
  • Karaciğer Sirozu,
  • Kronik Böbrek Yetmezliği,
  • Düşük Testosteron düzeyi,
  • Kanser tedavisi (Kemoterapi),
  • Klinefelter Sendromu,
  • Hepatit ve HIV tedavisinde kullanılan ilaçlar,
  • Prostat Kanseri tedavisinde kullanılan anti-androjen ilaçlar

Jinekomasti Ameliyatı Nedir?

Jinekomasti ameliyatı nedir ve tam olarak nasıl yapılır konusu, günümüzde özellikle genç erkeklerin merak ettiği bir konudur. Birçok erkek meme büyümesi sorunu ile mücadele ettiği için buna en etkili ve faydalı çözümleri aramaktadır. Jinekomasti operasyonu, erkeklerde görülen meme büyüme problemlerinin düzeltilmesi için tercih edilen tek ve en etkili yöntemdir. Bu sorundan kurtulmanın ne yazık ki farklı bir yolu yoktur. Jinekomasti sorunundan kurtulmak isteyen hastaların mutlaka bu cerrahi operasyonu geçirmesi ve bu şekilde tedavi olması gerekir.

Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Jinekomasti ameliyatı bu sorunun tedavi edilmesinde tercih edilen en önemli yöntemdir. Bu operasyonla birlikte erkeklerdeki eme büyüme sorunu giderilir. Buna göre yapılan işlem adımları;

  • Memenin renksiz ve renkli kısmı arasındaki birleşim noktasından küçük bir kesi oluşturulur.
  • Oluşturulan kesi bölgesinden ameliyat yapılması gerekir.
  • Kesi bölgesinden liposuction yöntemi ile fazla yağ dokusu alınır. Bu noktada ne kadar boyutta bir doku alındığına çok dikkat edilmesi gerekir.
  • Dokuların dikkatli ve düzgün bir şekilde çıkarıldıktan sonra hastalara dikiş atılır. Bu dikişlerin sonrasında alınmasına da gerek yoktur.

Jinekomasti operasyonu tek seansta tamamlanan bir operasyondur. Operasyon sırasında oluşturulan kesiler, göğüs kılları altında kaldığı için herhangi bir şekilde dışarıdan görülmez.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Jinekomasti ameliyatı sonrası hastaların birçok önemli duruma dikkat etmesi gerekir. Böylece iyileşme süreci çok daha rahat geçerken, operasyonda daha başarılı olur. Genel olarak dikkat edilmesi gerekenler;

  • Hastalar aynı gün taburcu olur ve 3-4 gün sonra da çok rahat bir şekilde işlerine geri dönebilir.
  • Operasyondan sonraki ilk gece hafif ağrı olabilir. Hafif ağrı durumu için de basit ağrı kesicilere ihtiyaç duyulur.
  • Çalışanların bu operasyon için en azından 4 gün ayırması gerekir.
  • Operasyon sonrasında ayrıca 5-10 gün arasında bölgede morarma ve şişme olabilir.
  • Hastalara düşükte olsa dren kullanımı gerekebilir. Bu drenler ertesi gün çıkarılacaktır.
  • Operasyon sonrasında hastalardan dikiş alınmasına gerek olmaz.
  • Kol hareketlerinde hassasiyet oluştuğu için hastaların 3-4 gün araba kullanılmaması gerekir.
  • Operasyondan sonra birkaç gün kol hareketleri sırasında birtakım ağrılar olur.
  • Hastalar ortalama 2 hafta sonra uzun yürüyüşler yapabilir. 3 hafta sonra ise koşulara başlanması gerekir.
  • Operasyondan hemen sonra hastalarda sertlik oluşur. Bu sertlikler de üçüncü aydan itibaren artık geçecektir.

Jinekomasti Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Jinekomasti ameliyatı riskleri olan bir operasyon değildir. Ancak bazı durumlarda hastalar için hiç hoş olmayan durumlar söz konusu olabilir. Özellikle yüksek hijyen koşullarında yapılmayan operasyonlarda hastaların enfeksiyon kapma ihtimali ortaya çıkar. Hastaların bu tip operasyonları tam donanımlı klinikte yaptırması gerekir. Ayrıca operasyonun ardından da olası risklerin ortadan kalkması için mutlaka hijyen koşullarına çok dikkat edilmesi gerekir.

Jinekomasti Ameliyatı Fiyatları

Jinekomasti ameliyatı fiyatları nasıl bir tedavi yapılacağı ve hastanın durumuna göre değişir. Bazı hastalarda daha fazla yağ dokusunun çıkarılması gerekir. Bu durum söz konusu olduğunda da operasyonun ücreti daha yüksek olabilir. Jinekomasti operasyonu geçirmek istediğinizde net fiyat bilgisi öğrenmek için doktorunuzla görüşebilir ve ondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Jinekomasti Ameliyatını SGK Karşılar mı?

Jinekomasti gibi estetik cerrahi operasyonlar SGK kapsamına girmez ve tedavi masrafları kurum tarafından karşılanmaz. Jinekomasti tedavisi olmak isteyen hastaların, tedavi ücretlerini kendilerinin karşılaması gerekir.

Ameliyatsız Jinekomasti Tedavisi Var Mı?

Jinekomasti tedavisinin ne yazık ki ameliyatsız tedavisi yoktur. Meme yapısında büyüme olan ve bundan kurtulmak isteyen hastaların mutlaka cerrahi operasyon geçirmesi gerekir.

Jinekomasti Ameliyatı Oldum Tekrarlama Olur mu?

Jinekomasti ameliyatı sonrasında hastalar tekrar kilo aldıklarında, memelerinde de tekrar hacim artışı başlar. Bu yüzden operasyon sonrasında hastaların kilo almamaya özen göstermesi gerekir.

Jinekomasti Ameliyatı Hangi Anestezi ile Yapılır?

Jinekomasti operasyonu genel olarak genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Ancak bazı durumlarda hastanın talebine göre operasyon lokal anestezi veya da sedasyon ile de yapılabilir.