Sakal Ekimi ve Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır?

Sakal Ekimi ve Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır?

Sakal ekimi ve bıyık ekimi saç ekim uygulamalarından sonra en çok tercih edilen kıl ekim yöntemlerinden biridir. Kişilerin yüzünde sakla ve bıyık bölgesi yeteri kadar canlı ve kıl kökleri bakımdan güçlü değil ise birçok kişi bundan rahatsız olabilir. Bu durumda kişilerin ihtiyacı olan etkili bir kıl ekim tekniği ile birlikte bölgenin daha yoğun ve hacimli hale getirilmesini sağlamaktır. Kıl ekim teknikleri tamamen güvenli ve son derece başarılı işlemlerdir. Bu sebeple pek çok kişi bu yöntemleri tercih ederek, daha iyi bir görünüme kavuşabilir.

Sakal ve Bıyık Ekimi Yapılır mı?

Bıyık ve sakal ekimi yapılır mı veya da o bölgede kalıcı olarak kıl çıkması mümkün mü sorusunun cevabı sıklıkla sorulmaktadır. Günümüzde gelişmiş teknolojilerle birlikte artık yüz bölgesinde neredeyse her bölgeye kıl ekimi yapılır. Sakal ve bıyık bölgesi de bu bölgeler arasında, en popüler olan yerlerdir. Bazı kişiler de doğuştan veya da sonradan bu bölgelerde kalıcı kıl kaybı yaşanır. Bu durumlarda da kendini yeterince iyi hissetmeyen kişiler için sakal ve bıyık ekimi yöntemleri uygulanır.

Sakal Bıyık Ekimi İçin Kullanılan Yöntemler

Sakal bıyık ekimi için kullanılan çok önemli iki yöntem vardır. Günümüzde en çok tercih edilen bu iki yöntem neler, birlikte inceleyelim:

FUE Tekniğiyle Sakal Bıyık Ekimi

FUE tekniği ile sakal bıyık ekimi en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu yöntemle, gerekli olan kıl kökleri kişinin ensesinden, boyun bölgesinden ve elmacık kemiklerinden alınır. İşlem sırasında kıl kökleri, tek tek toplanır. Daha sonra açılan kanallara, sakalların ve bıyığın çıkış açısına uygun olarak ekim işlemi yapılır. Cilt üzerinde kesi oluşturulmaz ve herhangi bir iz kalmaz. Herhangi bir kesi olmadığı için, yara izi olmaz ve buna bağlı olarak da enfeksiyon riski oldukça düşüktür.

DHI Tekniğiyle Sakal Bıyık Ekimi

DHI tekniği ile sakal bıyık ekimi tercih edilen bir diğer önemli yöntemdir. Bu yöntemde aynı şekilde uygun bölgelerden alınan kıl kökleri, uygun bölgelere ekilir. Ancak işlem sırasında kanal açılmasına gerek olmaz. Çünkü özel cihazı sayesinde, direkt olarak alınan kıl kökü işlem yapılacak olan bölgeye ekilir.

Sakal ve Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır?

Sakal ve bıyık ekimi için hangi yöntem tercih edilecek ise ona göre işlem adımları takip edilir. Hangi yöntem tercih edilirse edilsin, lokal anestezi uygulanır. Ayrıca işlem öncesi ve sonrasında hastaların bazı önemli detaylara dikkat etmesi istenir. Tüm bu süreçlerin ardından son derece doğal, etkili ve sorunsuz bir saç ekim işlemi sağlanır. Daha sonrasında hasta aynı gün taburcu edilir.

Sakal ve Bıyık Ekimi Fiyatları

Sakal ve bıyık ekimi fiyatları ekim yapılacak olan bölgenin büyüklüğüne, tercih edilecek olan yönteme, grift sayısına göre belirlenir. Tüm bunların nasıl olacağına da ancak detaylı bir doktor muayenesi sonrasında karar verilebilir. Doktorunuzla görüştükten sonra, sizlere hem uygun olan yöntem hem de fiyat konusunda detaylı bilgi verilecektir.

Sıkça Sorulan Sorular

Sakal ve bıyık ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Sakal ve bıyık ekim işlemi sonrasında, hastaların genel olarak dikkat etmesi gereken unsurlar şöyledir;

  • İlk gün sırt üstü yatması ve hem sakal hem de bıyık bölgesine sürtünmeyecek kıyafetler giymesi gerekir.
  • İşlem sonrası, kişilerin yüzü 48-72 saat süresince yıkanmamalıdır.
  • Bıyık ve sakal ekimi sonrasında ilk tıraş işlemi için 12 gün kadar bir süre beklenmesi gerekir. Bu süre beklendikten sonra kişiler hem jilet hem de tıraş makinesi gibi yöntemleri kullanabilir.

Sakal bıyık ekimi işlemi sırasında acı hissedilir mi?

Sakal bıyık ekimi işleminde lokal anestezi uygulandığı için kişiler, hiçbir acı hissetmez. Zaten genel olarak zor ve sorunlu bir işlem değildir. Lokal anestezi ile birlikte ise acı hissi ortadan kalkar.

Sakal bıyık ekimi için gerekli donörler nereden alınır?

Sakal bıyık ekim işleminde gerekli olan donörler yani greftler, kişinin vücudunda pek çok bölgeden alınır. Ancak öncelikli olarak yüz bölgesi tercih edilir. Yüz bölgesinde de boyun, elmacık kemiği gibi alanlarda yer alan kıl kökleri tercih edilir. Ayrıca bıyık bölgesinde yapılacak olan ekim işleminde ense bölgesinden kıl donörleri alınabilir.