Tıraşsız Saç Ekimi

Tıraşsız Saç Ekimi

Tıraşsız saç ekimi özellikle kadınlar tarafından tercih edilen oldukça önemli ve etkili bir yöntemdir. Normal koşullarda saç ekimi sırasında tüm saçlar kazınır ve ondan sonrasında greftlerin alınması sağlanır. Ancak pek çok kadın bu durumdan rahatsız olduğu için, bunun yerine tüm saçı tıraşlamak yerine sadece saçta görünmeyen belirli bölgelerin tıraşlanmasıdır. Bu yöntemde de belirli bölgeler de tıraşlama yapılır ancak diğer yönteme oranla çok daha avantajlıdır.

Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?

Tıraşsız saç ekimi nedir ve tam olarak nasıl uygulanır sorusu, saç ekimi yaptırmak isteyen ancak tıraş durumunu istemeyen kişileri yakından ilgilendirir. Tıraşsız saç ekim yönteminde, hastaların saçlarının ön, üst ve yan tarafında tıraş işlemi yapılmadan daha çok görünmeyecek kısımlardan alınan donörlerle işlem yapılır. Genellikle başın arka kısmında bir bölgede çok az bir tıraşlama yapılır ve donörler sadece bu bölgeden alınır. Hangi bölgeden, nasıl donör alınacağı bu alanda uzman olan kişilere bırakılır ve sonuçta onların uzmanlığına göre belirlenir.

Tıraşsız Saç Ekimi Teknikleri

Tıraşsız saç ekimi tekniği olarak iki yöntem uygulanır. Bu yöntemler;

FUE Saç Ekim Tekniği

FUE tekniği en çok tercih edilen ve başarılı sonuçların alındığı yöntemlerden biridir. Yöntem üç aşamadan oluşur ve ortalama bir seansta 4.000’e yakın greft alınabilir. Alınan her saç kökünden de 1-3 arası saç kökü çıkarılır. Son derece kolay ve doğal görünen bir saç ekim işlemidir.

DHI Saç Ekim Tekniği

DhI saç ekim tekniği ise iki aşamadan oluşan bir yöntemdir. Bu yöntem de bir seansta ortalama 3.000 tane greft ekim işlemi yapılır. İki aşamalı olduğu için iyileşme süreci daha kolaydır ancak tek seansta daha az saç ekimi sağlanır.

Tıraşsız Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur?

Tıraşsız ağrısız saç ekimi işlemi gerekli muayene sonrasında uygun görülen her hasta için uygundur. Ancak genel olarak bu yöntemi tercih eden hastalar şöyledir;

  • Saç kaybı yaşayan ve saç ekim işleminde saçlarını tamamen kazıtmak istemeyen kadınlar
  • Saçlarının yalnızca üst kısımlarında seyreklik olan kişiler
  • Bir kaza veya da rahatsızlık sonucunda saçlarında kısmi kayıp yaşayan kişiler
  • Alın bölgesinde sadece açıklık olan kişiler
  • Vertex bölgesinde çok fazla saç kaybı olan kişiler

Kadınlarda tıraşsız saç ekimi özellikle en çok tercih edilen ve pek çok kadının tercih ettiği bir yöntemdir. Görsel olarak saçlarının hem seyrek oluşundan rahatsız olan hem de tamamen kazıtmak istemeyen kadınlar için, tıraşsız saç ekim işlemi son derece önemli bir işlemdir.

Tıraşsız Saç Ekimi Fiyatları

Tıraşsız saç ekimi yaptırmak isteyen hastaların doğal olarak merak ettiği en önemli konulardan biri fiyattır. Öncelikle tıraşsız saç ekimi için tercih edilecek pek çok yöntem olduğundan, fiyat konusu da ona göre değişir. Hem FUE hem de DHI yöntemi ile tıraşsız saç ekimi yapılır. Bunlara göre fiyatlandırma ise şöyledir;

  • Tıraşsız FUE yöntemi, klasik FUE yöntemine oranla %20-40 civarı daha pahalıdır.
  • Tıraşsız DHI yöntemi ise klasik DHI yönteminden %10-30 civarı daha pahalıdır.

Tıraşsız saç ekimi fiyatları ayrıca diğer saç ekim işlemlerinde olduğu gibi ekim yapılacak olan bölgeye ve greft sayısına göre de değişir. Bu konuda net bilgi almak için doktorunuzla görüşmeniz ve muayene olmanız çok daha iyi olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Tıraşsız saç ekimi mümkün mü?

Saç ekim işlemlerinde daha çok tıraşlama ve sonrasında saç ekimi yapılması, alışkın olunan bir durumdur. Ancak günümüzde gelişen teknolojilerle birlikte artık saçın tamamının tıraş edilmesine gerek yoktur. Sadece greftlerin alınacağı donör bölgesinin tıraş edilmesi yeterli olacaktır.

Tıraşsız saç ekimi kimlere yapılır?

Tıraşsız saç ekimi, saç yapısı uygun olan ve daha çok bölgesel saç kaybı yaşayan kişiler için uygun bir yöntemdir. Saçlarının ön kısmında seyreklik olan ve kaza gibi durumlardan kaynaklı olarak saç kaybı yaşayan kişilere bu işlemler uygulanır.

Tıraşsız saç ekimi ne kadar sürer?

Tıraşsız saç ekim yönteminin belki de en önemli dezavantajlarından biri işlem süresinin uzamasıdır. Bu işlem sırasında neredeyse operasyon %50 oranla daha fazla sürer. Yani ortalama 5 saat sürmesi gereken bir işlem ortalama 8-10 saate kadar çıkar.